zaterdag 12 november 2011

Don't die with the music still in you

Al een week geleden en nog steeds erg onder de indruk van de strijd tussen twee meisjes van 17 en 18 in TheVoice verleden week. Lennie en Demi. Demi een mooi extravert meisje die het podium in neemt en met een "rauw randje"om haar stem in staat is je te raken. Naast haar op het podium staat een klein meisje Lennie. Ze doet zichtbaar onder voor haar concurrente en ze heeft in het interviewtje vooraf verteld erg onder de indruk te zijn van Demi. En zo staat ze ook te zingen, een tikje ingehouden, je ziet dat ze Demi bijna niet durft aan te kijken.

Magisch Moment
En dat is er dat magische moment waarop haar ziel beslist dat ze zichzelf wil laten zien, dat ze zichzelf niet blijft verstoppen op dit moment. Niet op dit moment, het moment dat Enimen ook bezong, die ene korte kans in je leven die je krijgt om jezelf en je kwaliteiten te laten zien aan de wereld. En ze gaat ervoor. Het publiek pikt het op en staat op een gegeven moment op de banken omdat ze herkennen wat er gebeurt.

Finding your voice
Gelukkig biedt het leven veel meer dan 1 kans, er komen veel meer van dit soort momenten langs, misschien is wel elk moment zo'n kans. Een kans om jezelf te laten zien, dat je je ziel kan laten zingen. En als je het gisteren niet hebt gedaan en het vandaag niet lukt, dan is er altijd weer morgen waar je het kan doen. Of het voor de wereld is, op je werk of alleen met je partner. Iedereen heeft iets geweldigs bij te dragen aan de wereld, dat is mij basisgeloof. Als je je kracht en eigenheid vindt raak je anderen en vanuit die plek maken we makkelijk contact. Soms zie je een 18 jarig meisje die beslissing bewust maken, maar veel vaker worstelen we er ons hele leven mee. Maakt niet uit want dat is zo menselijk, maar als het even kan, of je nou 30, 40, 50 of 80 ben, neem een voorbeeld aan Lennie. "Don't die with the music still in you" en volg het verlangen van je ziel, doe waar je voor gemaakt bent en laat jezelf zien. Hieronder de battle met de fantastische titel: "Nobody's perfect"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten